Internet regisztráció 2021 Ősz

Beküldte kanti - h, 08/30/2021 - 19:52

Kedves Kollégisták!

Az alábbi cikkben a kollégiumi internethálózattal kapcsolatos információkról olvashattok.

Internet regisztráció és fizetés

Az őszi félévre a regisztrációt 2021.08.29.(vasárnap) 00:00-t követően a csak a kollégiumi hálózatról elérhető https://netreg.ktk.bme.hu/ oldalon tudjátok elvégezni. Ennek a műveletnek az ajánlott határideje 2021.09.25.(szombat) 23:00, ezt követően csak regisztrált eszközzel lehet használni a hálózatot. Természetesen a regisztráció a fent említett határidő után is elvégezhető, csak akkor annak beszinkronizálásáig nem lesz internet elérése az adott eszköznek.

Amennyiben lehetséges lesz az új félévre az internet befizetése, úgy tájékoztatunk benneteket, addig a regisztrált eszközötökön teljes értékű (fizetett) internet lesz elérhető.  

Szobai WiFi-k használata

Az őszi időszakban is lesz lehetőség a regisztrált eszközök WiFi AP-n keresztüli használatára, ezek bejelentésre 2021.08.29.(vasárnap)-tól van lehetőség. Ennek menetéről itt olvashattok részletesen: https://ktkszsz.ktk.bme.hu/wifi
Az előző félévben regisztrált routereket 2021.09.11.(szombat)-ig használhatjátok. 

Illegális szoftverhasználat

Felhívjuk a figyelemteket, hogy a kollégium területén bárminemű szoftver illegális használata szigorúan tilos. Különösen igaz ez az alábbi programokra: ANSYS (MAPDL, Fluent, CFX...).

Felhívjuk az új és a régebbi kollégisták figyelmét is továbbá, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök vírusmentességéért ti feleltek, így melegen ajánlott az esetleges rendszerfrissítéseket ütemezetten telepíteni, és időről-időre vírusellenőrzést futtatni.

Segítő linkek:

Friss beköltözőknek:
https://ktkszsz.ktk.bme.hu/golyaknak

GYIK:
https://ktkszsz.ktk.bme.hu/gyik

Ha a fentiekben nem találtok megoldást a problémátokra:
https://support.ktk.bme.hu/

Szabályzat:
https://ktkszsz.ktk.bme.hu/szabalyzat