KarmanX wifi beállításai

Beküldte agi - h, 02/17/2014 - 11:10

A KarmanX wifihez automatikusan hozzáférést nyersz, ha a félévben aktivált Internet hozzáféréssel rendelkezel. A wifit a saját regisztrált számítógépeddel és mobiltelefonnal is igénybe veheted. Jelenleg az aulában, tanulókban, a 009 és 919 közösségi helyiségekben illetve a HK-tömbben, GSZK és TTK HK irodában érhető el a háló.

A supportot a https://support.ktk.bme.hu/ címen érhetitek el, van a wifi hibákra a legördülő menüben külön pont, Wifi gondok néven. Ide adjatok le egy hibajegyet, vagy válaszolunk vagy küldünk információs emailt a problémáról a wifi[kukac]lists.ktk.bme.hu-ra, mert többeket is érint.

A kapcsolódás menete windows esetében. Rékattintotok a KarmanX hálózatra, ekkor megkérdezi a felhasználó neveteket és jelszavatokat a windows. Ide írjátok be a ktkacc-otok bejeletkező nevét és jelszavát, pont azt, amit a netregisztráció során is használtatok.

Ezután feldobja, hogy fogadjátok el a tanusítványt amit a szerver ajánl. Ekkor kattintsatok a Csatlakozás gombra és kis idő múlva már él is a kapcsolatotok.

Ezután élnie is kell a kapcsolatnak.

Figyelem! A Windows nem támogatja, hogy két adapteren is ugyanazt az IP-t kapjátok meg, szóval arra ügyeljetek, hogy ne legyen bedugva a kábeletek csatlakozásnál. Ha ez mégis előfordul és nem tudtok csatlakozni az Internethez, tiltsátok az adaptereket a Hálózati és megosztási központ Adapterbeállítások módosítása pontja alatt. Mivel ugyanarról az IP-ről forgalmaztok, a wifin fel- illetve letöltött adatok hozzászámolódnak az adatforgalmatokhoz, szóval a wifi használata nem jelent plusz 8Gbyte feltöltési lehetőséget.

Mobillal is tudjátok használni a hálózatot jelenleg. Ugyanúgy a ktkaccotokkal tudtok csatlakozni, ha részt vesztek a tesztben. A telefon mac címét nem kell regisztrálni a rendszerünkben, sőt, ugyan arra a hostra beregisztrálni egy másik eszköz mellé egyenesen tilos. A mobil eszközökön (tablet, telefon) ktkaccounttal lehet használni. Androidos és iPhone mobillal biztosan működik, valószínű windows telefonok is támogatják. A beállításoknál válasszátok a titkosítás típusa, EAP módszer: PEAP, Phase 2: MsCHAPv2.

Felhasználónév jelszó a ktkacc és a jelszavad, anonymus identityhez nem kell írni semmit.

Ha a KarmanX folyamatosan lekapcsolódik, vagy nem tudsz hozzá kapcsolódni Windows-os gépről, próbáld ki a következő leírást: https://ktkszsz.ktk.bme.hu/karmanx2

Ha jön új információ, frissítjük a lapot, jó tesztelgetést kíván a KTKSzSz csapata!