KTKAccount Management

Beküldte guli - k, 06/27/2017 - 09:31

Kedves közösségvezető!

Mint ahogy azt a kozvez listán már olvashattad, szeretnénk a KTKAccount rendszert újabb funkciókkal gazdagítani, amivel remélhetőleg időt és energiát spórolunk mindenki számára. Ahogy feltöltésre kerülnek az új funkciók, folyamatosan kiegészítjük az alábbi leírást is. Kérlek tartsd szem előtt, hogy az oldal a fejlesztések alatt tesztüzemben működik, és ha van építő jellegű hozzászólásod, javaslatod, akkor ne habozz megosztani velünk!

 

Az oldal elérése

Jelentkezz be a https://ktkaccount.ktk.bme.hu/ oldalon, ezután (feltéve, hogy tagja vagy a megfelelő vezetői csoportnak) a jobb felső sarokban a KTKAccount lenyíló menüben megjelenik egy Community Members menüpont. Ha mégsem lenne ott, akkor vagy a korábbi vezető tud hozzáadni a megfelelő csoporthoz, vagy egy magasabb jogosultságú Számtech Szakosztály tag.

Ha sikerrel jártál, akkor az oldal első blokkjában a saját csoporttagságaidat kell látnod (ennek a formátuma a régi rendszerből maradt, természetesen a jövőben szintén meg fog szépülni), utána pedig a körhöz tartozó csoportokat, melyekről később lesz szó.

 

Körtagok csoporthoz rendelése

Ha valaki még nem tagja egyetlen csoportnak sem, akkor az oldal legalján található Assing KTKAccount to community group blokk segítségével tudod hozzárendelni tetszőleges számú csoporthoz, ehhez szükség van az adott személy KTKAccountjára. KTKAccountot a https://ktkaccount.ktk.bme.hu/user/register oldalon lehet létrehozni. Olyan felhasználók esetén, akiknek nincs neptun kódjuk, írjatok a support@ktk.bme.hu címre egy e-mailt, ami tartalmazza az említett felhasználók listáját, és mi generálunk nekik kódot.

Ha valaki már tagja egy csoportnak, akkor a középen található táblázatban a jelölőnégyzetekkel értelemszerűen állíthatóak a csoporttagságai. Ha valakit kiveszel minden csoportból, akkor automatikusan eltűnik a listából.

 

Körtagok értékelése

A csoport neve alatt található linken keresztül tudod a hagyományos Exceles megoldáshoz hasonló felületen értékelni a körtagokat. A fontosabb különbségek:

  • nem kell megadni a neptun kódot, a rendszer már tudja;
  • a körtagok státuszára a megszokott négy opción kívül egy ötödiket is meg tudsz adni, ami annak felel meg, amikor be sem írod az excelbe
  • nem szükséges százas skálára normálni a tevékenységet, megadható egy az egyben a körön belüli pontozás is, a normálást is majd elvégzi a rendszer