Internet fizetés és regisztráció 2020/21 tavasz

Beküldte dobiadi - cs, 02/11/2021 - 09:07

Kedves Kollégisták! 

 

Az alábbi cikkben a kollégiumi internethálózattal kapcsolatos információkról olvashattok.

Internet regisztráció és fizetés

A tavaszi félévre a regisztrációt 2021.02.11.(csütörtök) 9:59-t követően a csak a kollégiumi hálózatról elérhető https://netreg.ktk.bme.hu/ oldalon tudjátok elvégezni. Ennek a műveletnek az ajánlott határideje 2021.02.27.(szombat), ezt követően csak regisztrált eszközzel lehet használni a hálózatot. Természetesen a regisztráció a fent említett határidő után is elvégezhető, csak akkor annak beszinkronizálásáig nem lesz internet elérése az adott eszköznek.

Amennyiben lehetséges lesz az új félévre az internet befizetése, úgy tájékoztatunk benneteket, addig a regisztrált eszközötökön teljes értékű (fizetett) internet lesz elérhető.Az internet szolgáltatásról bővebb információt a GYIK oldalon találhattok.

Az eszközök regisztrációjához szükségetek lesz egy KTKAccount-ra, a regisztrációt a https://ktkaccount.ktk.bme.hu/user/register oldalon tudjátok elvégezni.  

Szobai WiFi-k használata

A tavaszi időszakban is lesz lehetőség a regisztrált eszközök WiFi AP-n keresztüli használatára, ezek bejelentésre 2021.02.11.(csütörtök)-től van lehetőség. Ennek menetéről itt olvashattok részletesen: https://ktkszsz.ktk.bme.hu/wifi

Az előző félévben regisztrált eszközöket 2021.02.27.(szombat)-ig használhatjátok.  

Illegális szoftverhasználat

Felhívjuk a figyelemteket, hogy a kollégium területén bárminemű szoftver illegális használata szigorúan tilos. Különösen igaz ez az alábbi programokra: ANSYS (MAPDL, Fluent, CFX...).

Felhívjuk az új és a régebbi kollégisták figyelmét is továbbá, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök vírusmentességéért ti feleltek, így melegen ajánlott az esetleges rendszerfrissítéseket ütemezetten telepíteni, és időről-időre vírusellenőrzést futtatni.