Internet regisztráció 2019/20 ősz frissítve

Beküldte ratava - h, 09/02/2019 - 18:37

Kedves Kollégisták!

 

Felhívjuk figyelmeteket, hogy már van lehetőség az emelt szintű szolgáltatás befizetésére a BMEJEGY oldalán. Az emelt szintű szolgáltatás az alapszintűt váltja fel, ennek igénylése a hálózathasználati díj befizetésével automatikusan megtörténik. 

A tavalyi félévekhez hasonlóan minden kollégista díjmentesen használhatja kábelen az eszközével az alapszintű szolgáltatást, ugyanakkor ez esetben a heti 2GB-os adatforgalmi korlát túllépése esetén a naptári hét végéig nem lesz elérhető a világháló. Az alapszintű szolgáltatás igénybevételéhez csak regisztráció szükséges a netreg.ktk.bme.hu oldalon.

A problémamentes áttérés érdekében szeptember 22-ig, vasárnapig minden regisztrációval bíró eszközökön még teljes körű szolgáltatás lesz elérhető, ezután lépnek életbe az alap szintű szolgáltatásokkal kapcsolatos korlátozások. Az átállást megelőző és követő 1 órában esetleges internet kimaradásokra lehet számítani.

Szobai WiFi-k használata

Az őszi időszakban is lesz lehetőség a regisztrált eszközök WiFi AP-n keresztüli használatára, ezek bejelentésre 2018.09.01-től van lehetőség. Ennek menetéről itt olvashattok részletesen: https://ktkszsz.ktk.bme.hu/node/139/ a régi  be nem jelentett wifiket szeptember 22-én vasárnap töröljük a rendszerből.

Illegális szoftverhasználat

Felhívjuk a figyelemteket, hogy a kollégium területén bárminemű szoftver illegális használata szigorúan tilos. Különösen igaz ez az alábbi programokra: ANSYS (MAPDL, Fluent, CFX...).

Felhívjuk az új és a régebbi kollégisták figyelmét is továbbá, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök vírusmentességéért ti feleltek, így melegen ajánlott az esetleges rendszerfrissítéseket ütemezetten telepíteni, és időről-időre vírusellenőrzést futtatni.