Internet fizetés és regisztráció 2018/19 nyár frissítve

Beküldte ratava - p, 06/28/2019 - 14:28

Kedves Kollégisták!

A nyári időszakra a regisztrációt mától kezdve el tudjátok végezni a  https://netreg.ktk.bme.hu/ oldalon, ami csak a kollégiumi hálózatról érhető el. Ennek a műveletnek az ajánlott határideje 2019.07.07.(vasárnap) 21:59, ezt követően csak regisztrált eszközzel lehet használni a hálózatot. Természetesen a regisztráció a fent említett határidő után is elvégezhető, csak akkor annak beszinkronizálásáig nem lesz internet elérése az adott eszköznek.

 

Felhívjuk figyelmeteket, hogy már van lehetőség a fizetésre a https://www.bmejegy.hu/termekkategoria/bmenet/ honlapon. Fontos megemlíteni, hogy július és augusztus hónapokban nem lesz alapszintű szolgáltatás nyújtva, az csak félévközi időben érhető el, így a fent említett vasárnap után csak a fizetett, és regisztrált eszközök fogják elérni az internetet.

 

Nyáron is lesz lehetőség többedik eszközre internet vásárlásra az elsővel azonos áron, ugyanakkor ez esetben nem tudunk további fali aljzatot biztosítani, hanem a többedik eszköz (Pl.: telefon) saját szobai WiFi-vel lesz csak párhuzamosan használható. Többedik hoszt vásárlása esetén kérünk titeket, hogy a https://support.ktk.bme.hu oldalon kérdezzetek utána, hogy fennáll-e még a lehetőség (mivel a kollégium IP tartománya véges).

Tájékoztatunk továbbá benneteket, hogy a fent megjelölt időpontok nagyjából egy órás környezetében, illetve az általatok végzett regisztráció körüli időszakokban esetlegesen kisebb kimaradások előfordulhatnak személyenként, ezekért türelmeteket kérjük!

 

Szobai WiFi-k használata

A nyári időszakban is lesz lehetőség a regisztrált eszközök WiFi AP-n keresztüli használatára, ezek bejelentésre 2019.07.02.(kedd)-től van lehetőség. Ennek menetéről itt olvashattok részletesen: https://ktkszsz.ktk.bme.hu/node/139/

Az előző félévben regisztrált eszközöket 2019.07.07.(vasárnap)-ig használhatjátok.  

 

Illegális szoftverhasználat

Felhívjuk a figyelemteket, hogy a kollégium területén bárminemű szoftver illegális használata szigorúan tilos. Különösen igaz ez az alábbi programokra: ANSYS (MAPDL, Fluent, CFX...).

Felhívjuk az új és a régebbi kollégisták figyelmét is továbbá, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök vírusmentességéért ti feleltek, így melegen ajánlott az esetleges rendszerfrissítéseket ütemezetten telepíteni, és időről-időre vírusellenőrzést futtatni.​

Segítő linkek:

GYIK
https://ktkszsz.ktk.bme.hu/node/134/

Ha a fentiekben nem találtok megoldást a problémátokra:
https://support.ktk.bme.hu/

Szabályzat
https://ktkszsz.ktk.bme.hu/node/138/