Internet fizetés és regisztráció 2018/19 tavasz

Beküldte ratava - k, 01/29/2019 - 23:46

Kedves Kollégisták!

Kérünk benneteket, hogy regisztráljátok be a használni kívánt eszközötöket a (csak a kollégiumi hálózatból elérhető) https://netreg.ktk.bme.hu/ oldalon.
A regisztráció ajánlott határideje 2019.02.10., ezt követően csak regisztrált eszközzel lehet használni a hálózatot.

Ebben a félévben is igénybe lehet venni mind az alapszintű, mind az emeltszintű szolgáltatást a regisztrációt és 2019.02.10-t követően:
Az alapszintű szolgáltatás tartalma heti legfeljebb 2GB teljes adatforgalom kábelen, melynek elhasználása után a naptári hét végéig nem lehet forgalmazni. Ennek a szolgáltatásnak az igénybevételéhez csak regisztráció szükséges.
Az emelt szintű szolgáltatás esetén várhatóan napi 8GB fel, és heti (jelenleg csúszóablakos mérésben) 100 GB letöltés engedélyezett. Ezen szolgáltatás igénybevételéhez a http://www.bmejegy.hu/termek/karman-kollegium-18192-halozathasznalati-dij/ oldalon a hálózat használati díjat be kell fizetni.
Az emelt szintű szolgáltatás az alapszintűt váltja fel, ennek igénylése a hálózathasználati díj befizetésével automatikusan megtörténik.
(Azon felhasználók, akik véletlenül az előző féléves terméket vették meg (februárban) megpróbálunk segíteni abban, hogy ezt erre a félévre el tudjuk fogadni.)

Szobai WiFi-k használata

A tavaszi időszakban is lesz lehetőség a regisztrált eszközök WiFi AP-n keresztüli használatára, a bejelentés menetéről itt olvashattok részletesen: https://ktkszsz.ktk.bme.hu/node/139/

Illegális szoftverhasználat

Felhívjuk a figyelemteket, hogy a kollégium területén bárminemű szoftver illegális használata szigorúan tilos. Különösen igaz ez az alábbi programokra: ANSYS (MAPDL, Fluent, CFX...).

Felhívjuk az új és a régebbi kollégisták figyelmét is továbbá, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök vírusmentességéért ti feleltek, így melegen ajánlott az esetleges rendszerfrissítéseket ütemezetten telepíteni, és időről-időre vírusellenőrzést futtatni.