Internet regisztráció a 2017/18/I félévre

Beküldte bartos - v, 08/27/2017 - 05:17

Kedves Kollégisták!

Internet regisztráció őszre
A őszi internetre a regisztrációs időszakot 2017.08.27. 00:00-kor nyitottuk meg, ekkortól végezhetitek el az őszre érvényes regisztrációtokat a csak a kármános hálózatból elérhető https://netreg.ktk.bme.hu oldalon keresztül. A művelet elvégzésének ajánlott határideje 2017.09.01. 23:59, ugyanis ezután csak annak lesz internet elérése aki a megadott (pénteki) időpont utáni befejezett regisztrációval rendelkezik. 
Természetesen aki valamilyen okból kifolyólag a megadott időpont után tudja csak elvégezni a fent említett műveletet, az belső hálózatról azt követően is eléri az oldalt ahol pótolhatja azt.

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a regisztrációs időszak megnyitása illetve az általatok végzett regisztráció körüli időpontokban esetlegesen kisebb kimaradások előfordulhatnak személyenként, ezekért türelmeteket kérjük.
Tájékoztatunk benneteket, hogy a regisztrációt követően a teljes értékű internet szolgáltatás várhatóan 1,5 órán belül lesz elérhető, amennyiben mégsem, akkor érdemes lehet egy kábel kihúzást (majd visszadugást) megtenni, esetleg újraindítani a gépeteket.

Szobai WiFi-k használata
Az őszi félévben is lesz lehetőség a regisztrált eszközök WiFi-n keresztüli használatára csütörtöktől. Ezen eszközök bejelentését 2017.09.01-et követően tehetitek meg. Ennek menetéről itt olvashattok részletesen: https://ktkszsz.ktk.bme.hu/node/139/

Illegális szoftverhasználat
Felhívjuk a figyelemteket, hogy a kollégium területén bárminemű szoftver illegális használata szigorúan tilos. Különösen igaz ez az alábbi programokra: ANSYS (MAPDL, Fluent, CFX...).
Az Egyetem meglehetősen sok tiszta szoftverhez nyújt hozzáférést, ezeket használjátok! 
https://net.bme.hu/sw/ (csak BME-s hálózatról)
http://www.ansys.com/products/academic/ansys-student

Felhívjuk az új és a régebbi kollégisták figyelmét is továbbá, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök vírusmentességéért ti feleltek, így melegen ajánlott az esetleges rendszerfrissítéseket ütemezetten telepíteni, és időről-időre vírusellenőrzést futtatni.

 

Üdvözlettel:
Számtech Szakosztály