Internet regisztráció 2021/22 Tavasz

Beküldte pipre - sze, 02/02/2022 - 19:50

Kedves Kollégisták!

Az alábbi cikkben a kollégiumi internethálózattal kapcsolatos információkról olvashattok.

Internet regisztráció és fizetés

A tavaszi félévre a regisztrációt 2022.02.02.(szerda) 22:00-t követően a csak a kollégiumi hálózatról elérhető https://netreg.ktk.bme.hu/ oldalon tudjátok elvégezni. Ennek a műveletnek az ajánlott határideje 2022.02.26 (szombat) 23:00, ezt követően csak regisztrált eszközzel lehet használni a hálózatot. Természetesen a regisztráció a fent említett határidő után is elvégezhető, csak akkor annak beszinkronizálásáig nem lesz internet elérése az adott eszköznek.

Amennyiben lehetséges lesz az új félévre az internet befizetése, úgy tájékoztatunk benneteket, addig a regisztrált eszközötökön teljes értékű (fizetett) internet lesz elérhető.  

Szobai WiFi-k használata

Az előző félévben regisztrált routereket 2022.02.13.(vasárnap)-ig használhatjátok. Az eddigiekben megismert szobai wifi AP rendszer várhatóan megszűnik, helyette az egész kollégiumot lefedő KarmanX hálózat lesz elérhető, erről további információkat a későbbiekben közlünk.

Illegális szoftverhasználat

Felhívjuk a figyelemteket, hogy a kollégium területén bárminemű szoftver illegális használata szigorúan tilos. Különösen igaz ez az alábbi programokra: ANSYS (MAPDL, Fluent, CFX...).

Felhívjuk az új és a régebbi kollégisták figyelmét is továbbá, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök vírusmentességéért ti feleltek, így melegen ajánlott az esetleges rendszerfrissítéseket ütemezetten telepíteni, és időről-időre vírusellenőrzést futtatni.

Segítő linkek:

Friss beköltözőknek:
https://ktkszsz.ktk.bme.hu/golyaknak

GYIK:
https://ktkszsz.ktk.bme.hu/gyik

Ha a fentiekben nem találtok megoldást a problémátokra:
https://support.ktk.bme.hu/

Szabályzat:
https://ktkszsz.ktk.bme.hu/szabalyzat