Internet fizetés és regisztráció 2018/19 ősz

Beküldte bartos - v, 09/02/2018 - 12:19

Kedves Kollégisták!

Kérünk benneteket, hogy 2018.08.30-at követően regisztráljátok be a használni kívánt eszközötöket a (csak a kollégiumi hálózatból elérhető) https://netreg.ktk.bme.hu/ oldalon.
A regisztráció ajánlott határideje 2018.09.06., ezt követően csak regisztrált eszközzel lehet használni a hálózatot.

Ebben a félévben is igénybe lehet venni mind az alapszintű, mind az emeltszintű szolgáltatást a regisztrációt követően:
Az alapszintű szolgáltatás tartalma heti legfeljebb 2GB teljes adatforgalom kábelen, melynek elhasználása után a naptári hét végéig nem lehet forgalmazni. Ennek a szolgáltatásnak az igénybevételéhez csak regisztráció szükséges.
Az emelt szintű szolgáltatás esetén várhatóan napi 8GB fel, és heti (jelenleg csúszóablakos mérésben) 100 GB letöltés engedélyezett. Ezen szolgáltatás igénybevételéhez a http://www.bmejegy.hu/termek/karman-kollegium-18191-halozathasznalati-dij/ oldalon a hálózat használati díjat be kell fizetni.
Az emelt szintű szolgáltatás az alapszintűt váltja fel, ennek igénylése a hálózathasználati díj befizetésével automatikusan megtörténik.

Szobai WiFi-k használata

Az őszi időszakban is lesz lehetőség a regisztrált eszközök WiFi AP-n keresztüli használatára, ezek bejelentésre 2018.09.01-től van lehetőség. Ennek menetéről itt olvashattok részletesen: https://ktkszsz.ktk.bme.hu/node/139/

Illegális szoftverhasználat

Felhívjuk a figyelemteket, hogy a kollégium területén bárminemű szoftver illegális használata szigorúan tilos. Különösen igaz ez az alábbi programokra: ANSYS (MAPDL, Fluent, CFX...).

Felhívjuk az új és a régebbi kollégisták figyelmét is továbbá, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök vírusmentességéért ti feleltek, így melegen ajánlott az esetleges rendszerfrissítéseket ütemezetten telepíteni, és időről-időre vírusellenőrzést futtatni.