Internet regisztráció a 2017/18/II félévre

Beküldte bartos - cs, 02/01/2018 - 16:02

Kedves Kollégisták!

Internet regisztráció a tavaszi félévre:
A tavaszi félévre az internet regisztrációs időszakot 2018.02.02-én 22:00-kor fogjuk megnyitni, azaz ekkortól végezhetitek el a tavaszi félévre szükséges adatrögzítéseteket a csak a kármános hálózatból elérhető https://netreg.ktk.bme.hu oldalon keresztül. A művelet elvégzésének ajánlott határideje 2018.02.09. péntek 23:59, ugyanis ezután csak annak lesz internet elérése, aki rendelkezik érvényes tavaszi regisztrációval.
Természetesen aki valamilyen okból kifolyólag a megadott időpont után tudja elvégezni a fent említett műveletet, az belső hálózatról ezt követően is eléri az oldalt, ahol pótolhatja a kitöltést.

Tájékoztatunk benneteket, hogy a fent megjelölt időpontok nagyjából egy órás környezetében, illetve az általatok végzett regisztráció körüli időszakokban esetlegesen kisebb kimaradások előfordulhatnak személyenként, ezekért türelmeteket kérjük!
A regisztrációt követően a teljes értékű internet szolgáltatás várhatóan 1,5 órán belül lesz elérhető, amennyiben mégsem, akkor érdemes lehet egy kábel kihúzást (majd visszadugást) megtenni, esetleg újraindítani a gépeteket.

 

Szobai WiFi-k használata

Az tavaszi időszakban is lesz lehetőség a regisztrált eszközök WiFi-n keresztüli használatára, a bejelentésre mától van lehetőség. Ennek menetéről itt olvashattok részletesen: https://ktkszsz.ktk.bme.hu/node/139/

 

Illegális szoftverhasználat

Felhívjuk a figyelemteket, hogy a kollégium területén bárminemű szoftver illegális használata szigorúan tilos. Különösen igaz ez az alábbi programokra: ANSYS (MAPDL, Fluent, CFX...).
Az Egyetem meglehetősen sok tiszta szoftverhez nyújt hozzáférést, ezeket használjátok! 
https://net.bme.hu/sw/(csak BME-s hálózatról)
http://www.ansys.com/products/academic/ansys-student

 

Felhívjuk az új és a régebbi kollégisták figyelmét is továbbá, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök vírusmentességéért ti feleltek, így melegen ajánlott az esetleges rendszer frissítéseket ütemezetten telepíteni, és időről-időre vírus ellenőrzést futtatni.

Üdvözlettel:
Számtech Szakosztály